Opplev Oslo i vår og sommer

Både tilreisende og fastboende Osloboere kan hver eneste dag oppleve noe nytt i hovedstaden. Her finnes aktiviteter for både små og store, barn, voksne og ungdommer i alle aldre. I tillegg til at både Slottet og Stortinget, Karl Johan og Aker Brygge er verdt en tur, så har Oslo en rekke andre opplevelser å by på.

Både storbyens larm og markas stillhet er to kontraster som begge kan oppleves i Oslo, og som blir prissatt på hver sin måte. I marka kan man overnatte i betjente stuer, og det finnes hytter til utleie i Oslomarka. Opplev besøksgårder, kanefart og rideskoler. I sentrum kan man oppleve ulike bydeler og kulturer. Bondens marked blir satt opp flere ganger og på ulike steder i Oslo, for eksempel Majorstua og Birkelunden.

Festivaler, konserter og show

Om du ønsker å oppleve en festival eller en konsert i vår eller sommer, så er Oslo absolutt en by som er verdt å besøke. En av de mest kjente festivalene er Norwegian Wood, som i år kan skilte med artister og band som Luke Elliot, Ray Davies og The Dandelion Deadbeats. Andre store festivaler i Oslo er Øyafestivalen og Oslo jazzfestival. Alle disse kan hvert år være stolte av store navn på artistlisten, og festivalene trekker mange folk hvert år. Ellers finner du konserter som er verdt å få med seg både i Oslo Spektrum, Rockefeller, Operaen og andre scener rundt om i hele Oslo. Her kan du høre både Odd Nordstoga, Foo Fighters og One Direction, for å nevne noen.

Sporty Oslo for hele familien

Folk fra hele verden kommer til Oslo i juni for å oppleve Regatta: Færderseilasen. Det er en tradisjonsrik seilas fra Oslo til Horten, via Færder fyr. Det er et ubetalelig syn når flere hundre seilbåter starter fra Aker Brygge og seiler ut i Oslos havn. I juli kan barn og unge fra hele verden samles for å spille fotball og være venner når det for det 44. året på rad arrangeres Norway Cup på Ekebergsletta. Andre store sportslige opplevelser i Oslo er Bislett Games, et årlig friidrettsstevne på Bislett stadion – med utøvere fra hele verden.

Rådhuset i Oslo

Barnas Oslo

Barn og barnefamilier kan uten problemer fylle en hel sommer med aktiviteter i Oslo. Opplevelsesparken Tusenfryd, med karuseller og berg- og dalbaner, holder åpent fra april til oktober, med åpningstid hver dag fra andre helgen i juni.  Miniøya barnefestival er en musikk- og kulturfestival for barn og unge i Tøyenparken den 30. og 31. mai, med konserter og aktiviteter for barn og ungdom. Her får de yngste oppleve Knutsen & Ludvigsen, Pippi Langstrømpe, Donkeyboy, Sval, og mye annet spennende. På Den Norske Opera & Ballett settes barneforestillingen «Snøkvit – ein barneopera» opp flere ganger i løpet av våren. På operaen er det også muligheter for å få seg en omvisning og se litt bak kulissene.

Om du vil oppleve Oslo i vår og sommer, er mulighetene for opplevelser uendelige, det er ingen grunn til at noen i familien skal kjede seg her.