Hva kan du gjøre i Bergen?

Bergen er en fantastisk by, med mye spennende aktiviteter for både liten og stor. Her får du noen tips til hva dere kan gjøre når dere er på besøk i en av Norges vakreste byer.

Visste du at Bergen er Norges nest største by? Det fantastiske er at selv om byen er såpass stor, så er det mye sjarme og koselig atmosfære i byen. Den er preget av gammel trehusbebyggelse, vakker natur og ikke minst mye spennende historie. Her får du en liten oversikt over ting du kan gjøre i byen.

Bergen

Opplev byen til fots

Bergen er en herlig by å spasere rundt i, spesielt på sommeren. Det finnes mange museum rundt i gatene, og det finnes mye spennende nisjebutikker spredd rundt i byen. En ting som er veldig bra med Bergen er at det finnes uhorvelig mange flotte matopplevelser. Du kan få alt fra den lille gammeldagse kafeen på hjørnet, til kortreist gourmetmat i høyden. Alt er avhengig av deg og din lommebok. Bok hotellrom på hotellbergen.nu for å få mer kvar.

Kort vei til det meste

Ettersom byen ikke er verdens største, er det lett å komme seg rundt og til de forskjellige attraksjonene. Det er mye spennende å oppleve både når det gjelder natur, historie og kultur. En tur som er vel verdt å få med seg, er å ta banen opp til Ulrikens topp. Dette er den høyeste av byfjellene, med sine 643 meter over havet.

Og når du har nådd toppen, finner du fantastiske naturopplevelser og ikke minst en gourmetrestaurant. Er du en av de som elsker å bevege deg rundt i naturen kan du gå til Fløien hvor du finner Fløibanen som kan ta deg ned til byen igjen. Det flotte er at begge disse to banene er tilgjengelig fra sentrum av Bergen. Fløibanen tar ikke mer enn 6-7 minutter fra sentrum og til topps.

For barna

Reiser du med barn er det en stopp som er den mest naturlige og det er Akvariet på Nordnes. Dette er et spennende sted for små og store, med alt fra pingviner til seler, slanger og krokodiller. Da det åpnet i 1960 var akvariet regnet som det største og mest moderne i Europa.

Eller hva med en spennende tur på brygga i Bergen? Her kan barn og voksne få oppleve alt havet har å by på. Her finner du også en god del spennende små butikker med alt fra mat til suvenirer.

Er barna av den kunnskapssøkende sorten er det en plass som virkelig bør besøkes og det er VilVite senteret. Gjennom utstillinger og aktiviteter kan barn og voksne bli bedre kjent med naturen, miljø, kroppen og haven for å nevne noe. Det satses stort på interaktivitet, altså at barn og voksne skal prøve ut ting i utstillingene for å lære mest mulig.

Kulturopplevelser

Bergen by har et yrende kulturliv, spesielt på musikkfronten. Her finner du stadig nye konserter og arrangement som kan introdusere deg for ny og spennende kultur. Ikke så rart kanskje siden dette er Edvard Munchs by?