Et fint og romantisk sted

Oslo har det suverent største bysentrumet i Norge, og byen er omringet av skog og åser. Dermed kan du både få en storbyopplevelse og vandre rundt i vakker natur når du besøker Oslo.

oslo-hamnVanligvis vil turister ankomme byen ved Jernbanetorget, der de to kjøpesentrene Oslo City og Byporten kan være en fin introduksjon til byen med sine varierte shoppingtilbud, noet som utenlandske turister vil oppleve:

I løpet av en halv time på julemarkedet treffer NRK på turister fra Italia, Ungarn, Østerrike, USA og Spania. De er her i hovedsak for å oppleve norsk jul

Den nyrenoverte Østbanehallen har også et godt utvalg, med spisesteder og koselig atmosfære. Derfra er det en rask spasertur til Operaen i Bjørvika, der en tur opp på taket gir god utsikt over nærområdet.

Majorstuen og Bogstadveien

Det kongelige slott er et flott skue, og gardistene som marsjerer rundt med geværene sine, er noe helt for seg selv. Bak slottet ligger Slottsparken, et stort grøntområde med avslappende atmosfære. Videre bakover kan man komme inn på Bogstadveien som fører opp til Majorstuen, og Bogstadveien er en god shoppinggate. Litt sør for Majorstuen ligger Vigelandsparken med sine flotte skulpturer og grøntområder, og her vil du ofte se flokker med turister som følger guiden som informerer dem på deres språk.

Majorstuen er det vestligste punktet for T-banens fellestunnel, og dermed kan turister ta en hvilket som helst T-banelinje i både vest- og østgående retning. Mange drar derfra med linje 1 opp til Holmenkollen for å se den imponerende hoppbakken og nyte utsikten over byen. Fra endestasjonen Frognerseteren er det store turmuligheter, siden den ligger rett ved Nordmarka. Et annet område for pikniker eller spaserturer er Ekebergsletta, der fotballturneringen Norway Cup arrangeres om sommeren. Her er det stort og åpent, med kafeer som er åpne i sommersesongen. Mer informasjon om ferie i Oslo og Norge her.