Dagens Trondheim

Trondheim er ikke bare en av Norges største byer, det er også en av de mest allsidige byene i Norge. Det er også en av landets største studentbyer. Har det satt sitt preg på byen? Ja uten tvil. 

Trdonheim sin historie har vært preget av mye branner, og byen har mer enn en gang vært nødt for å reise seg opp fra grunnen av. I dag er det en velutviklet by som er i stadig vekst både arealmessig og med tank på befolkning.

En by i vekst

I Januar 2014 var det rett over 182 000 innbyggere i Trondheim og da har man ikke regnet med de over 31 000 studentene som ikke har meldt flytting til byen. Skolene de kommer for å gå på er NTNU, Høgskolen i Sør-Trøndelag, Dronning Mauds minne og BI Trondheim.

Byen er i dag delt inn i 4 forskjellige bydeler; Midtbyen, Østbyen, Lerkendal og Heimdal. Byen er et sentralt knutepunkt mellom jernbane, hurtigruten og Europavei 6. Byen er også en godt etablert havneby, med nesten 5000 anløp i Trondheim havn hvert år. Det kollektive trafikktilbudet i byen er stadig blitt bedre med både trikk, buss og jernbane.

By med historisk sus

Det er liten tvil om at Trondheim har mye å by på når det kommer til historie, på tross av at deler byen jevnlig har blitt jevnet med jorden av brann. Kommunen har ikke mindre enn fem forskjellige tusenårssted og disse er Erkebiskopgården, furuen ved Skjelbreia, Saupstad bydelspark, Blusuvold plass og Slupplund. Flere av disse er noen av byens mest populære severdigheter. Andre severdigheter verdt å nevne er Nidarosdommen, Munkholmen og ikke minst Studentersamfundet i Trondhjem.

Det finnes også en rekke spennende museum i Trondheim, innenfor en rekke forskjellige sjangre. For historie har du Trøndelag folkemuseum, Norsk rettsmuseum, Det jødiske museumet og Trondhjems sjøfartsmuseum for å nevne noen. Men det er også meuseum med fokus på vitenskap, og her har Trondheim både Vitenskapsenteret og Vitensenteret. For de som er opptatt av kultur og da spesielt musikk, finner du Rockheim museumet og Nordenfjeldske kunstindustrimuseum.

Sportsbyen

Trondheim huser mange store klubber både innenfor fotball og håndball. Rosenborg Ballklub har hjemmearena på Lerkendal Stadion og er en av landets største fotballklubber. Byåasen kvinnehåndballlag har vunnet toppserien ikke mindre enn fem ganger og har vært startpunktet for flere landslagspillere deriblant Trine Haltvik, Ida Alstad og Camilla Herrem.

Opplevelser

Trondheim huser også mange muligheter til gode opplevelser og byen har et rikt kulturliv som stadig er i endring og utforsker nye trender. Byen har også blitt et sted flere store norske og internasjonal navn setter på sine lister når de reiser på turne. Når det gjelder matopplevelser sies det at Trondheim har flest serveringsteder pr innbygger, her i Norge. Det er lagt vekt på allsidighet og etterhvert har det blitt mye fokus på lokale råvarer og kortreist mat. Dette betyr selvfølgelig at noe av den beste maten du kan spise i Trondheim i dag, som før, er fisk og annen god sjømat.  Skulle ikke det falle i smak, finnes det noe for enhver gane i Trondheim.